Kiberbiztonsági Játs(s)zMa IV.

Ismét kiberbiztonsági vetélkedő!

 

Idén is megrendezi a Belügyi Tudományos Tanács a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társasággal közös szervezésben, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ, valamint a PricewaterhouseCoopers Kft. szakmai támogatásával az Európai Kiberbiztonsági Hónap magyarországi kampánya keretében a Kiberbiztonsági Játs(s)zMa már ismert és kedvelt vetélkedőjét. Időpontja: 2021. október 26. (kedd) és 2021. október 28. (csütörtök).

A vetélkedő játékvezetője Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás alapító elnöke, valamint Bor Olivér nb. százados, nb.tanácsos, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet sajtóreferense, szóvivője.

A vetélkedőre idén 4 területről várunk jelentkezőket: a vetélkedő első napjának délelőttjére a belügyi-rendészeti ismereteket és a vízügyi ismereteket oktató köznevelési intézmények tanulói, az első nap délutánjára az egészségügyi köznevelési intézmények tanulói jelentkezhetnek. A vetélkedő második napjának délelőttjére a rendvédelmi technikumok tanulóit és a felsőoktatás hallgatóit, a második nap délutánjára a Belügyminisztérium és a belügyminiszter által irányított szervek részéről delegált jelentkezőket várjuk. A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezhetnek. A résztvevőknek átlagos informatikai, felhasználói ismeretekkel kell rendelkezniük.

A COVID-19 vírusra, valamint a tavalyi év online vetélkedőjének sikerére tekintettel idén is digitális formában játszunk, ezért a résztvevőknek bizonyos technikai feltételeknek kell megfelelniük, amelyek itt megismerhetőek.

A csapatok a játékok során pontokat gyűjtenek, a verseny végén a győztes csapat elnyeri a vándorkupát, valamint az első három helyezést elért csapatokkal együtt díjazásban, minden résztvevő pedig oklevélben részesül.

A vetélkedő során az etikátlan viselkedést (pl. csalás, online zaklatás, informatikusi végzettség) azonnali kizárás követi.

 

A vetélkedő időpontjai: 

A belügyi-rendészeti ismereteket és a vízügyi ismereteket oktató köznevelési intézményekben tanulók számára: 2021. október 26. (kedd) 9-12h

Az egészségügyi köznevelési intézményekben tanulók számára: 2021. október 26. (kedd) 13-16h

A rendvédelmi technikumokban és a felsőoktatási intézményekben tanulók számára: 2021. október 28. (csütörtök) 9-12h

A Belügyminisztérium és a belügyminiszter által irányított szervek részéről delegált résztvevők számára: 2021. október 28. (csütörtök) 13-16h

Jelentkezési határidő: 2021. október 1.

Helyszín: A vetélkedő online zajlik, a részvételhez szükséges belépési adatokat a jelentkezést követően kapják meg a csapatok.

Amennyiben túljelentkezés történik, selejtezőt tartunk.

 

Jelentkezés a vetélkedőre:

Jelentkezés módja a belügyi-rendészeti ismereteket és a vízügyi ismereteket oktató köznevelési intézményekben tanulók számára:

https://konferencia.bm-tt.hu/iv-kiberbiztonsagi-jatsszma-regisztracio-ko...

Jelentkezés módja az egészségügyi  köznevelési intézményekben tanulók számára:

https://konferencia.bm-tt.hu/iv-kiberbiztonsagi-jatsszma-regisztracio-az...

Jelentkezés módja a rendvédelmi technikumokban és a felsőoktatásban tanulók számára: 

https://konferencia.bm-tt.hu/iv-kiberbiztonsagi-jatsszma-regisztracio-re...

Jelentkezés módja a Belügyminisztérium és a belügyminiszter által irányított szervek számára:

https://konferencia.bm-tt.hu/iv-kiberbiztonsagi-jatsszma-regisztracio-bm...

 

Néhány forrás, ahol a kiberbiztonsággal kapcsolatban cikkek, interjúk, Podcast-ok, kisfilmek és egyéb információk találhatók:

https://nki.gov.hu/ https://www.facebook.com/nki.gov.hu https://nki.gov.hu/podcast/ https://www.ludovika.hu/blogok/cyberblog/ https://youtu.be/l4i6nE5WbAk https://hackeslangos.show/ https://youtu.be/SbG3OY6lc88?t=1892 https://youtu.be/-StgtUOyifI?t=2539 https://youtu.be/SSP7opcSlQQ https://podcast.itbn.hu/

A vetélkedővel kapcsolatos további információ a Belügyminisztérium, Tudománystratégiai és –koordinációs Főosztály titkárságán kérhető a tudomanystrategia@bm.gov.hu e-mail címen.