Pandémiás kihívások-digitális válaszok online tudományos-szakmai konferencia

A Belügyi Tudományos Tanács immár tizedik alkalommal szervez tematikusan a biztonságpolitika aktuális kihívásait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát, ez évben is Doktoranduszok Országos Szövetsége társszervezésében, Pandémiás kihívások – digitális válaszok címmel.

A konferencia célja: A 2019 végén az egész világra szabadult COVID-19 járvány megfékezése érdekében lényegében az összes ország kormánya korábban elképzelhetetlennek tartott térbeli (fizikai) távolságtartási intézkedések bevezetésére kényszerült, amelyek bár kétségtelenül a legfontosabb járványterjedést akadályozó intézkedések közé tartoznak, hatalmas társadalmi és gazdasági károkat is okoznak. Az egész világ és ezen belül Magyarország számára is alapvető fontosságú tehát azoknak az intézkedéseknek, annak a járványkezelési stratégiának a megtalálása, amellyel egyszerre minimalizálható a járvány által okozott, életekben kifejezhető egészségveszteség, valamint a járvány járulékos társadalmi és gazdasági költségei. A konferencia előadásai a pandémia által okozott kihívásokra keresik a választ, a járvány megfékezésének potenciális lehetőségeire, különösen ezeknek a megvalósításában miként nyújtanak támogatást a különböző tudományterületek kutatási eredményei és a korszerű digitális technológiák. Mindezek alkalmazása nemcsak a járvány leküzdésében, hanem a jövőbeni hasonló fenyegetések elleni felkészülésben is kiemelkedő jelentőségű.


A konferencia – tekintettel a járványügyi helyzetre – online formában kerül megrendezésre, mely egyúttal az Európai Kiberbiztonsági Hónap magyarországi kampányának hivatalos zárórendezvénye, valamint a Magyar Tudomány Ünnepe 2020 rendezvénysorozat belügyi fejezet nyitó eseménye is.

A konferencia időpontja:    2020. november 4-5.  

 

A konferencia programja (PDF) nyomtatható formában letölthető.

A konferencia programja megtekinthető prezentációs formában, automatikus lejátszással itt. (A lejátszás gyorsasága a bemutatón belül – a jobb alsó sarokban lévő gombra  kattintva – személyre szabható.)

 

Esemény időpontja: 
2020. november 4. szerda - 2020. november 5. csütörtök
A rendezvény támogatói: