Emberközpontú mesterséges intelligencia tudományos-szakmai konferencia - E-POSZTERSZEKCIÓ

A Belügyi Tudományos Tanács immár tizenegyedik alkalommal szervez tematikusan a biztonságpolitika aktuális kihívásait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát, ez évben is a Doktoranduszok Országos Szövetsége társszervezésében, Emberközpontú mesterséges intelligencia címmel. 

A konferencia célja: 
Az Emberközpontú mesterséges intelligencia című tudományos-szakmai konferencia célja, hogy a meghívott előadók által képet adjon a résztvevőknek a mesterséges intelligencia ritkábban érintett kérdéseiről, a műszaki fejlesztéseken túl társadalomtudományi megközelítésben; mint például az emberközpontú intelligens társadalom, az emberiség jóllétét szolgáló mesterséges intelligencia megoldások, a mesterséges intelligencia fejlesztésének és alkalmazásának megbízhatósági, jogi és etikai vetületei, a mesterséges intelligencia alkalmazások által indukált társadalmi változások, valamint számos további izgalmas kérdések, amelyekre a résztvevők a plenáris ülés, a panelbeszélgetés és az e-poszter szekció keretében kaphatnak választ. 

A konferencia – tekintettel a járványügyi helyzetre – hibrid formában kerül megrendezésre, mely egyúttal az Európai Kiberbiztonsági Hónap magyarországi kampányának hivatalos zárórendezvénye, valamint a Magyar Tudomány Ünnepe 2021 rendezvénysorozat belügyi fejezet nyitó eseménye is. 

A konferencia időpontja: 2021. november 3-4.

A konferencia PROGRAMJA (PDF) nyomtatható formában letölthető.

A Belügyi Tudományos Tanács számára kiemelten fontos a tehetséggondozás, valamint a fiatal kutatók támogatása, ennek fényében immár negyedik alkalommal a Doktoranduszok Országos Szövetségével közösen elektronikus poszterszekciót szervez a konferencia keretein belül. E szekcióba várjuk a hazai kutatók – doktoranduszok, doktorjelöltek, fiatal posztdoktorok, kutatók – aktuális eredményeiről készített elektronikus poszter formátumú beszámolókat.

A poszterszekció menete: 
A konferencia online felületén lehetőséget biztosítunk a poszterek bemutatására. A konferencia második napján, 2021. november 4-én, a programbizottság által felkért elnök vezetésével, a szerzők rövid, szóbeli prezentációban ismertetik kutatásaik leglényegesebb eredményeit, majd lehetőség nyílik beszélgetésre és vitára. 
Egy személy összesen legfeljebb három poszterben lehet szerző vagy társszerző, azonban csak egy előadásnál szerepelhet elsőszerzőként.
A konferencián történő poszter-előadás megtartása ingyenes. 

A jelentkezés módja: 
Jelentkezni az e-poszter előadásra absztrakttal és e-poszterrel lehet: ITT

A jelentkezés határideje: 2021. október 27.  (A határidő lejártát követően nem áll módunkban újabb jelentkezést elfogadni.)

A jelentkezés módja: Az elkészített absztraktok és e-poszterek feltöltése a Belügyi Tudományos Tanács online regisztrációs felületére: https://konferencia.bm-tt.hu/emberkozpontu-mesterseges-intelligencia-e-p...

Az absztrakt követelményei: 
Az absztraktban a szerzőnek ismertetnie kell a kutatás elméleti hátterét, hipotéziseit, az alkalmazott módszereket, eredményeket, következtetéseket, valamint a kutatás hosszú távú hatásait (max. 1500 n).

Az e-poszter formai követelményei:
Maximális fájlméret: 30 MB
A poszter elkészítéséhez szükséges sablon ITT elérhető.
Elvárt formátum: .ppt, .pptx, .pdf
Az állomány elnevezése: szerzo vezetekneve__keresztneve_poszter (pl: szerző neve Minta Aladár, az állomány neve: Minta_Aladar_poszter, több szerző esetén kérjük csak az első szerző nevét feltüntetni az állomány nevében).

Az absztrakt lektorálása: 
A beérkezett poszterek konferencián történő bemutatásáról a téma elismert szakértői, külső lektorok döntenek, mely döntésről a jelentkezők e-mail-ben kapnak értesítést legkésőbb 2021. október 29-ig. 

Publikációs lehetőség: 
A megtartott poszter-előadások írott változatának konferenciakötetben történő megjelenésére lehetőséget biztosítunk.
A konferenciára vonatkozó további információk a tudomanystrategia@bm.gov.hu e-mail-címen kérhetők.